DAMIÀ VIVES (Artà, 1981)
 • Acció
 • Diumenge 6 de juny de 2021
 • Ubicació:

  Plaça del Conqueridor

 • Hora:

  19 h

 • Preu:

  Espectacle gratuït

Damià Vives viu i treballa a Barcelona. Llicenciat en Belles Arts i Màster en Produccions Artístiques i Recerca, ambdós per la Universitat de Barcelona. Cerca, mitjançant la pràctica artística, formes i/o fórmules de re/presentar la remor de fons de la quotidianitat, aquella tan aparentment insignificant a la qual no posam atenció. El seu treball parteix de l’observació i del treball metòdic, automatitzat, sistematitzat i depurat, que sovint és portat a l’absurd.

En el seu currículum podem observar com el seus treballs s’han pogut veure en diferents indrets, tant de l’Estat espanyol com també a l’estranger. Algunes de les seves darreres participacions són a Drawing Room (Madrid, 2018) i en exposicions col·lectives al Casal Solleric (2018), Palacio de Exposiciones de Santander (2017), Bòlit: centre d’art contemporani (2017), Mataró Art Contemporani (2018), Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma (2017), Piramidon Centre d’Art (2016) i d’altres, com ara Interconfusió (Barcelona, 2016), Archivo intervenido. Ciudad Tomada (Mèxic, 2015), Tabula Rasa o la (im)posibilitat de construir una generació. Videoprojeccions (Finlàndia, 2014). També s’ha pogut veure en diverses ocasions a galeries d’art, com ara a Piramidon, a L&B de Barcelona de forma individual amb l’exposició Beyond the line i  en la galeria Fran Reus, tant de forma col·lectiva com individual, amb l’exposició Atlas. Corpus motum. Corpus mortuum

Acumula diverses distincions, de les quals podem mencionar el guardó en la convocatòria CREA + INTERMÈDIA – PRODUCCIÓ (Lleida 2010), el segon premi al Premi de Pintura Internacional Guasch Coranty (Barcelona, 2012), la Beca Residència Artística en el III Encontro Artistas Novos, Cidade da Cultura (Santiago de Compostel·la, 2013), el premi en el XXI Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques (Manacor, 2014), la menció d’honor al 50è Certamen Internacional d’Arts Plàstiques (Pollença, 2015), l’accèssit al Premi Ciutat de Palma Antoni Gelabert 2016 (Palma, 2017), la menció d’honor al VI Premi Vila de Santanyí Francisco Bernareggi d’Arts Visuals (2018) o la selecció per participar en una revista experimental proposada per la Fundació Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma i conduïda per Fernando Gómez de la Cuesta, anomenada B. Abans que succeeixi (2017).

Proposta a cura de Fernando Gómez de la Cuesta.