REGINA JOSÉ GALINDO (Guatemala, 1974)
 • Performance

  Nuestra mayor venganza es estar vivas

 • Dijous 3 de juny de 2021
 • Ubicació:

  Plaça del Conqueridor

 • Hora:

  20 h

 • Preu:

  Espectacle gratuït

Artista visual i poeta. Utilitza com a mitjà principal la performance. Galindo viu i treballa a Guatemala i fa servir el seu propi context com a punt d’inici per explorar i denunciar les implicacions ètiques de la violència social i les injustícies relacionades amb la discriminació racial i de gènere, així com els abusos als drets humans provinents de les desigualtats endèmiques en les relacions de poder de les societats contemporànies.

Galindo va rebre el Lleó d’Or a la millor artista jove a la 51 Biennal de Venècia (2005). El 2011 va rebre el Premi Príncep Claus dels Països Baixos i el passat 2020, el Premi Robert Rauschemberg. Ha participat en esdeveniments com Aichi Triennale, Biennal de Wuzhen, la 49, 53 i 54 Biennals de Venècia, Documenta 14 a Atenes i Kassel, la 9a Biennal Internacional de Cuenca, la 29a Biennal d’Arts Gràfiques de Ljubljana, la Biennal de Xangai (2016), la Biennal de Pontevedra (2010), la 17a Biennal de Sidney, la 2a Biennal de Moscou, la 1a Triennal d’Auckland o l’Exposició Venècia-Istanbul, entre d’altres.

La seva obra es pot trobar en col·leccions com les del Guggenheim de Nova York, el Museum of Modern Art of New York (MoMa), el Museu Pompidou de París, la Tate Modern de Londres, la de Davos (Suïssa), la de Castell de Rivoli (Itàlia), entre d’altres. Ha publicat diversos llibres, com ara Personal e intransmisible (1999) amb l’editorial Coloquia, Telarañas (2017) amb Ediciones del Pensativo o el seu últim llibre de poesia Rabia (2020) amb l’editorial Les Lisières.

Proposta a cura de Fernando Gómez de la Cuesta.

La violència de gènere és una pandèmia que afecta totes les societats d’arreu del món. Dia a dia centenars de dones són violentades, explotades, assassinades. Succeeix als Estats Units, Guatemala, Alemanya i Espanya. Les Illes Balears no estan exemptes d’aquesta xacra, on les denúncies de violència de gènere continuen augmentant. Sense importar la nacionalitat, la raça, la religió, la classe social o el tipus de mesures cautelars, dones de tot el món pateixen les més terribles històries de violència.

image

Detrás de la ventana, performance de Regina José Galindo, Festival Facyl (Salamanca, 2020)