Cool Days Festival

Endimoniades

“Endimoniades” – Pilar Albarracín

Comissari: Fernando Gómez de la Cuesta

La permanent reivindicació d’una història col·lectiva, la de les dones.

Pilar Albarracín és una de les artistes més significatives de l’escena contemporània espanyola. Les seves produccions s’han centrat en l’anàlisi de les narratives dominants i específicament en els clixés que representen la identitat andalusa, mitjançant una immersió emocional i subversiva en l’antropologia del quotidià. Les tradicions populars, el folklore, els rituals alimentaris, la religió, els mites i els rols de la dona en la distribució de poder són alguns dels seus temes habituals.

L’artista andalusa utilitza la transgressió i l’humor com a eines tant plàstiques com polítiques. Des de principis dels anys noranta, l’artista espanyola ha obert espais per a les reivindicacions feministes a través de les seves obres. Per això, ha optat per analitzar el folklore, la cultura popular i vernacla andalusa d’una manera visceralment crítica. Així, examina la cultura que se li ha transmès i que constitueix una gran part de la seva identitat.

Amb motiu de la seva participació en l’edició del Cool Days Festival d’aquest any, ens oferirà una performance inèdita, participativa, emocionant i reivindicativa que construeix el seu posicionament a partir de la cultura i els habitants del poble que l’acull.

Performance
Dijous 11 de maig – 19 h
Plaça del Conqueridor (recorregut fins a la plaça de l’Aigua)

Gratuït